Subsidie opleiding jeugdtrainers in Limburg beschikbaar tot 20 december 2024

Veel sportclubs starten hun activiteiten weer op en gaan volop aan de slag voor sportseizoen 2024/2025. Amateursportverenigingen kunnen jeugdtrainers opleiden met de door de provincie beschikbaar gestelde ‘Subsidie Opleiding Jeugdtrainers 2023/2024’. Zij kunnen hier nog tot 20 december 2024 aanspraak op maken. Dit meldt de provincie Limburg.

Stimuleren van sportparticipatie doet de provincie Limburg onder meer door deze subsidie open te stellen en nog tot het einde van het jaar open te houden. Amateursportverenigingen kunnen geld krijgen voor het opleiden van jeugdtrainers. “Zo wil de provincie een bijdrage leveren aan de sportparticipatie van de jeugd door te investeren in meer en beter opgeleide jeugdtrainers”, aldus Limburg.

Kwalificatiestructuur Sport 

Subsidie is alleen mogelijk voor opleidingen die aansluiten bij niveau 1, 2 of 3 van de ‘Kwalificatiestructuur Sport’, en deelnemers moeten binnen 2 jaar na ontvangst van de subsidie hun opleiding succesvol afgerond hebben. De jeugdtrainers moeten de opleiding bovendien namens de amateursportvereniging volgen. Verenigingen krijgen bij goedkeuring maximaal 5.000 euro. 

Door: Nationale Onderwijsgids