Normal_hersenen_autisme

Centrum voor onderwijsexpertise De Berkenschutse organiseert woensdag 8 april de eerste in een reeks seminars over de werking van het brein. De speciale school in het Brabantse Heeze vindt dat docenten in het primair en voortgezet onderwijs vaak nog te weinig weten over de hersenen. Meer kennis hierover kan hen helpen in de begeleiding van leerlingen met een stoornis, zoals een autisme spectrum stoornis. Door de invoering van het passend onderwijs zullen leraren in het reguliere onderwijs vaker met leerlingen met een beperking te maken krijgen. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

In de seminar-reeks wil De Berkenschutse haar kennis en expertise delen. In de seminars biedt de school een interactief programma in het teken van wetenschap, het brein en het onderwijs met de nadruk op de dagelijkse praktijk van het (speciaal) onderwijs.

De school heeft veel kennis van het onderwerp want De Berkenschutse is een school voor chronisch zieke kinderen en kinderen met epilepsie of een vorm van autisme. De school ziet het als haar verantwoordelijkheid om deze expertise te delen nu het passend onderwijs is ingevoerd. “Dat kunnen we doen door naar de scholen toe te gaan, maar daarvoor is de regio die wij bedienen veel te groot en hebben wij te weinig mensen”, zegt directeur Bram Knol. “Daarom draaien wij de rollen om en gaan we jaarlijks twee seminars organiseren voor het onderwijs”.

De eerste seminar wordt gehouden in epilepsiecentrum Kempenhaeghe in Heeze van 13.45 tot 17.00. Deelname kost 30 euro per persoon en aanmelden kan op www.berkenschutse.nl.

© Nationale Onderwijsgids