Bijzondere leslocaties voor scholieren: je toets maken in het Spoorwegmuseum

De komende tijd mogen middelbare scholieren ten minste één dag per week fysiek onderwijs krijgen op 1,5 meter afstand. De stad Utrecht wil hieraan meewerken en stelt enkele bijzondere locaties in de stad beschikbaar, waaronder het Spoorwegmuseum en Bibliotheek Neude. Dit meldt de gemeente Utrecht.

Scholen in Utrecht hebben de afgelopen week geïnventariseerd welke ruimte en faciliteiten ze nodig hebben. De gemeente heeft verschillende locaties en schoolbesturen aan elkaar gekoppeld. Daarnaast werken het WerkgeversServicepunt Utrecht en het UWV samen aan het realiseren van ondersteuning op de locaties om alles in goede banen te leiden.
 

Locaties

Een aantal scholen is deze week al gestart in de gemeentelijke sporthallen of in een gymzaal. De verwachting is dat scholen vanaf 15 maart op de meeste locaties kunnen starten. Het is afhankelijk van eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen tot wanneer alternatieve locaties beschikbaar zijn. Dat betekent dat de gemeente, scholen en organisaties in de stad met elkaar de vinger aan de pols blijven houden voor wat nodig is.
 

Toetsen in het Spoorwegmuseum

Leerlingen op het Sint Bonifatius-college in Utrecht maken deze week hun toetsen in het Spoorwegmuseum. Een hele belevenis, volgens de leerlingen. De directeur van het Spoorwegmuseum, Nicole Kuppens, is blij dat ze de helpende hand kan toesteken: “Het is een lastige tijd voor iedereen. Het is erg stil in het Spoorwegmuseum nu we gesloten zijn. Daarom zijn we blij dat we de scholen in Utrecht kunnen ontvangen zodat de leerlingen weer fysiek onderwijs kunnen krijgen. We hebben de ruimte en de mensen om dit te faciliteren, het is fijn dat we op deze manier kunnen helpen.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids