Normal_multiracial-group-of-happy-young-friends-bonding-i-2023-11-27-05-36-20-utc

De zomervakantie biedt niet alleen leerlingen, maar ook docenten een uitstekende kans om hun vaardigheden te verbeteren, nieuwe kennis op te doen en zich professioneel verder te ontwikkelen. Er zijn vele cursussen beschikbaar die niet alleen leerzaam, maar ook leuk en boeiend zijn. Hier zijn de top 5 cursussen voor docenten die tijdens de zomervakantie beschikbaar zijn in Nederland.

Waarom zomercursussen voor docenten?

Zomercursussen bieden docenten de kans om zich te verdiepen in specifieke vakgebieden en hun professionele netwerk uit te breiden. Door deel te nemen aan deze cursussen kunnen docenten hun kennis en vaardigheden up-to-date houden en geïnspireerd het nieuwe schooljaar beginnen. Bovendien bieden zomercursussen de gelegenheid voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Educational Leadership - Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden biedt een intensieve zomercursus aan in Educational Leadership. Deze cursus is ontworpen voor docenten die zich willen ontwikkelen tot leiders in het onderwijs. Het programma richt zich op strategisch denken, veranderingsmanagement en effectieve communicatie binnen een onderwijsinstelling. Door middel van interactieve workshops en casestudies leren docenten hoe ze hun leiderschapsvaardigheden kunnen verbeteren en een positieve invloed kunnen hebben op hun schoolomgeving.

Taalcursus Nederlands als tweede taal (NT2) - Universiteit van Amsterdam

Deze zomercursus is ideaal voor docenten die willen leren hoe ze Nederlands kunnen leren aan anderstaligen. Het programma geeft jou meer kennis over taalverwerving en de culturele aspecten van het NT2-onderwijs. Docenten krijgen praktische tools en methoden om effectief les te geven aan verschillende doelgroepen, van kinderen tot volwassenen. Door deel te nemen aan deze cursus kunnen docenten hun vaardigheden in het NT2-onderwijs versterken.

Schrijversvakschool Amsterdam

Voor docenten die hun creatieve schrijfvaardigheden willen verbeteren, biedt de Schrijversvakschool Amsterdam een zomercursus aan. Deze cursus richt zich op verschillende genres, waaronder poëzie, fictie en non-fictie. Deelnemers leren over schrijftechnieken, storytelling en het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl. Door middel van schrijfoefeningen, feedbacksessies en lezingen van ervaren schrijvers krijgen docenten de kans om hun creativiteit te stimuleren en hun schrijfvaardigheden te verbeteren. Deze cursus is niet alleen nuttig voor het eigen schrijfwerk, maar ook voor het inspireren van leerlingen in de klas.

ICT en Onderwijsinnovatie - Surf Academy

De Surf Academy biedt een zomercursus aan die zich richt op ICT en onderwijsinnovatie. Deze cursus is bedoeld voor docenten die hun digitale vaardigheden willen verbeteren en technologieën willen gebruiken in de praktijk. Het programma bestaat uit vele onderwerpen zoals e-learning, blended learning, gamification en het gebruik van educatieve apps en tools. Door workshops en voorbeelden leren docenten hoe ze technologie effectief kunnen inzetten om het leerproces van hun leerlingen te verbeteren en te moderniseren.

Mindfulness en stressreductie voor docenten - Centrum voor Mindfulness

Het Centrum voor Mindfulness biedt een zomercursus aan die speciaal is ontworpen voor docenten. Deze cursus richt zich op mindfulness en het verminderen van stress, belangrijke aspecten voor het welzijn van docenten. Het programma biedt technieken en oefeningen om stress te beheersen, focus te verbeteren en een gezonde werk-privébalans te behouden. Door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen en bewegingen, leren docenten hoe ze mindfulness kunnen toepassen in hun dagelijkse routine en hun klaslokaal.

Vind alles op de Nationale Onderwijsgids

Alle informatie en nieuwsartikelen over de onderwijssector op één plek, dat is de Nationale Onderwijsgids. Bekijk alle artikelen wat betreft cursussen of andere onderwerpen nu op onze gids.