Vernielingen bij scholen en bedreigingen leraren wijk Kempenaar verleden tijd

Een aantal scholen in de Lelystadse wijk Kempenaar en de gemeente Lelystad geven aan dat het weer rustig is in de wijk. De wijk had lange tijd last van hangjongeren. Leraren werden bedreigd, bewoners lastiggevallen en regelmatig werden er ramen stukgegooid. Dat meldt Omroep Flevoland.

Bewoners van de wijk stuurden in mei een brief naar de gemeente waarin ze eisen dat de buurt weer veiliger en schoner werd gemaakt. Rond de scholen in de wijk hingen veel jongeren die voor nogal wat overlast zorgden.

Politie en handhaving 

Vier maanden later lijkt de rust wedergekeerd. Politie en handhaving rijden dagelijks rondjes door de wijk, er zijn camera’s geplaatst en de politie werkt samen met jongerenwerk, het onderwijs en de gemeente Lelystad voor een betere sfeer. Volgens een woordvoerder van de gemeente lijkt dit zijn vruchten af te werpen.

Getroffen maatregelen 

Scholen in de Kempenaar zien dat de getroffen maatregelen helpen. Tijdens de zomervakantie van 2023 werden er meerdere ramen vernield bij kindcentrum Het Mozaiek. Afgelopen zomer is alles heel gebleven.

De school durft ’s avonds ook weer vergaderingen van de ouderraad te houden. “Het wordt hier steeds veiliger en ouders hebben er ook meer vertrouwen in”, aldus directeur Erik van Faassen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk