ALMERE/ODEKE DE JONG - De Almeerse schoolbesturen, Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland Veluwe (SKOFV), Almeerse Scholengroep (ASG) en Prisma Almere, voelen niets voor het voorstel van de VVD om een website te lanceren waarop alle Almeerse zwakke scholen staan. Zij vinden, in tegenstelling tot de VVD, dat alle gegevens al makkelijk zijn te vinden op de site van de Onderwijsinspectie.


De schoolbesturen vinden het vervelend dat de VVD de suggestie wekt dat het Almeerse onderwijs faalt. ,,Wij betreuren de voortdurende negatieve aandacht voor tekortkomingen in het Almeerse onderwijs", aldus Wilma Tjalsma van Prisma Almere. ,,De Almeerse scholen laten zien er alles aan te doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Het ‘name and shame'-principe is hiervoor niet nodig."

Wendy Oorthuis van ASG sluit zich daarbij aan. ,,Het is niet zo dat onze leerkrachten iedere dag op hun fiets springen naar school, met het idee: we gaan er weer lekker een potje van maken. De VVD doet net of wij helemaal geen verantwoording afleggen. Dat doen wij wel. Wij zijn juist heel open en transparant. Zeker naar ouders toe."

Bron: Almere Vandaag