Avans Hogeschool start met een Wmo-werkplaats in Brabant. Het samenwerkingsverband tussen onderwijs, onderzoek en praktijkorganisaties werkt aan oplossingen voor de problemen die ontstaan door de huidige transitie in de zorg- en welzijnssector. De Wmo-werkplaats is nu al actief in onder meer Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Dit meldt Avans Hogeschool.
Er is op dit moment twijfel over de haalbaarheid van de Wmo-ambities die gemeentes nastreven. Avans haakt met de opzet van de Wmo-werkplaats in op die ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. “Wij gaan op zoek naar oplossingen. Oplossingen die toepasbaar zijn in de praktijk”, aldus Erna Hooghiemstra, lector Jeugd, Gezin & Samenleving.
De Wmo-werkplaats Noord-Brabant is sinds deze week een van nieuwe aanwinsten van de in totaal 13 regionale werkplaatsen die door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het leven is geroepen. De werkplaats is een samenwerkingsverband tussen de hogeschool en een groot aantal regionale werkveldpartners, zoals Partners Thebe, GGD, Surplus, Stimulans en de gemeente ’s-Hertogenbosch.
De lectoraten Active Aging, Integrale Veiligheid en Jeugd, Gezin & Samenleving gaan samen op zoek naar de beste werkwijzen om zoveel mogelijk resultaat te krijgen voor professionals en vooral voor cliënten. Dit gebeurt in 3 deeltrajecten: samen werken aan het versterken van krachten in de wijk, professioneel handelen om krachten te ontsluiten bij moeilijk bereikbare groepen en krachten versterken met technologie.
© Nationale Onderwijsgids