BSO-locatie Fit-Kidz in Papendrecht per direct door de GGD gesloten

Kinderopvang Fit-Kidz aan de Andoornlaan in Papendrecht is door de GGD na een controle meteen gesloten. De kinderopvang is sowieso een week dicht. Op drie locaties van Fit-Kidz heeft de GGD vorige week controles gedaan. De eigenaar van Fit-Kidz, Daniel Muñoz, heeft aangegeven te stoppen met zijn werkzaamheden. Dat meldt het AD.

Op vrijdagochtend 6 september rond elf uur kregen de ouders te horen dat Fit-Kidz zijn deuren sluit. Alle aanwezige kinderen moesten meteen opgehaald worden.

Kwaliteit en veiligheid 

Eerder dit jaar was al gebleken dat de kinderopvang niet voldeed aan de eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Fit-Kidz maakte toen meteen een herstelplan, maar dat was dus blijkbaar niet voldoende.

Controle door de GGD 

De BSO-locaties aan de Kamerlingh Onneslaan, de Andoornlaan en het Peuterpark aan de Visschersbuurt werden gecontroleerd door de GGD. Er waren namelijk verschillende meldingen binnengekomen over de opvanglocaties. Vooral over de veiligheid binnen de kinderopvang kwamen verschillende meldingen binnen, maar de GGD kan nog geen nadere toelichting geven omdat het onderzoek nog in volle gang is.

Extra controle 

Op de locatie van BSO Sport aan de Andoornlaan is een extra controle uitgevoerd op donderdag 5 september. Daniel Muñoz, de eigenaar van Fit-Kidz, wil geen commentaar geven op de sluiting van de BSO. Wel laat hij weten dat hij stopt als eigenaar van Fit-Kidz. De gemeente Papendrecht gaat bekijken wat ze kunnen doen met de vestigingen van Fit-Kidz.

Er komen zo’n 150 tot 200 kinderen op de vestigingen van Fit-Kidz. Busjes halen de kinderen van veertien scholen in Papendrecht, Sliedrecht en Dordrecht. De opvang legt de focus op het meer laten bewegen van kinderen, het verzamelen van meer zelfvertrouwen, samenwerken en plezier hebben.

Petitie bij eerdere mogelijke sluiting

Er was al eerder sprake van een mogelijke sluiting. Ouders begonnen toen een petitie om de bso’s open te houden. Deze petitie werd binnen twee dagen zeventig keer ondertekend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk