Op 12 maart organiseert het PowerPlatform van Hogeschool Rotterdam de manifestatie “Yes, we can!” voor derdejaars studenten van de lerarenopleidingen. Wanneer zij straks voor de klas staan is de kans groot dat zij ook leerlingen treffen met een functiebeperking. Belangrijk is dat de toekomstige leraren weten hoe zij deze groep leerlingen kunnen begeleiden en inspireren. Het doel van de manifestatie is hen hiervan bewust te maken. Dit meldt Hogeschool Rotterdam.
Het is belangrijk dat leraren weten hoe zij kunnen bijdragen aan een prettig leerklimaat voor al hun leerlingen en welke oplossingen ze kunnen bieden aan leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie, autisme of ADHD. De tools om dit te doen krijgen ze van ADHD Nederland, de SARR en Dyslexie Centrum Rotterdam. Daarnaast krijgen ze ook de mogelijkheid om zelf de gevolgen van een functiebeperking te ‘ervaren’. Zo zal Rikkert Nusselder, bekend van zijn animatiefilmpjes voor onder anere de NTR, illustreren wat het is om dyslexie te hebben aan de hand van een animatie. Studenten kunnen hierbij zelf onder tijdsdruk bijzondere tests maken.
De manifestatie wordt afgesloten met de uitreiking van de PowerPen en SupportAward. Limburgse oud-student en oprichtster van het PowerPlatform Denise Vanderbroeck reikt de PowerPen uit aan een student van Hogeschool Rotterdam met een functiebeperking die een bijzondere prestatie heeft geleverd. De SupportAward wordt uitgereikt aan een medewerker van de hogeschool, die zich bijzonder heeft ingezet voor het studiesucces van deze groep studenten.
Het PowerPlatform van Hogeschool Rotterdam is een platform voor en door studenten met een functiebeperking. Het doel is informatie te geven over mogelijkheden voor aanpassingen en voorzieningen om succesvol te studeren. Daarnaast geeft het platform samen met het decanaat workshops voor medewerkers van de hogeschool en werkt het mee aan onderzoek. Zo wordt er op dit moment door een student van PowerPlatform een ‘app’ ontwikkeld die weergeeft waar zowel student als medewerker terecht kan voor actuele informatie over studeren met een functiebeperking op de hogeschool.
© Nationale Onderwijsgids