Normal_normal_copyright_stockfreeimages_huiswerk_studie_lezen_leren_leerling_jongentje

‘Next level leren’ met een innovatief digitaal platform en de inpassing van digitale media. Daar staat het programma Next Level School voor. Op 24 augustus presenteerde gedeputeerde Sietske Poepjes bij Stenden Hogeschool dit programma samen met initiatiefnemer Harvest Social Enterprise. Het programma ontvangt een bijdrage van 150.000 euro van de provincie Fryslân, zo meldt de provincie.

Next Level School biedt een digitaal leerplatform met oefenstof voor op school (leren) en thuis (spelend leren). Kind, leerkracht en ouder krijgen direct inzicht in de voortgang. Het programma wil ook gebruik maken van serious gaming en kunstmatige intelligentie. Dit moet als stimulans en leermiddel gaan werken. Ouders en scholen kunnen met Next Level School samenwerken in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Op een toegankelijke en effectieve wijze voorzien zij elkaar van informatie over de vorderingen van het kind. En ook bijvoorbeeld over de thuissituatie of talentontwikkeling.

Het Next Level programma doet een haalbaarheidsstudie voor het oprichten van een echte Next Level School. Dit moet een voorbeeldschool worden in Fryslân. Ook doet het programma onderzoek naar het effect van digitale toepassingen op de kwaliteit van het onderwijs. Er is nog weinig bekend over de effecten op het lerende kind en de toegevoegde waarde voor leerkrachten en ouders. De voorlopers die het programma willen toepassen zijn Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool, onderwijsadviesdienst Cedin en het PCBO Tytsjerksteradiel.

Gedeputeerde Poepjes licht toe: “Met de aanleg van snel internet willen wij elke Fries toegang geven tot digitale diensten. Het Next Level programma is hier een heel mooi voorbeeld van. Met dit programma kunnen kinderen leren op eigen niveau en in eigen tempo. Leerresultaten zijn direct zichtbaar. Dit maakt veel administratief werk overbodig. De kinderen zijn verbonden met hun leraar en andere kinderen, waar ook ter wereld.”

© Nationale Onderwijsgids