Normal_apps__smartphone__mobiel__social_media

Van alle 103 hogescholen en universiteiten in Nederland scoort NHL Hogeschool het beste op social media. Dat blijkt uit onderzoek van Coosto. Waar de NHL vorig studiejaar al goede zaken deed, steeg de online reputatie van de hogeschool dit jaar verder van 26 naar 30 procent. Daarmee gaat de NHL aan de leiding in de top tien van best scorende hbo- en wo-onderwijsinstellingen van Nederland. Dit meldt NHL Hogeschool.

Het onderzoek van Coosto is gebaseerd op Twitter- en Facebookdata, inclusief fora, blogs en nieuwssites waarin onderwijsinstellingen direct of indirect genoemd worden. Op basis van het aantal positieve en negatieve berichten krijgt iedere onderwijsinstelling een reputatiescore. Met een score van 30 procent gaat de NHL ferm aan de leiding, gevolgd door Avans en HAS Hogeschool. Ook in de top tien met meest positief besproken onderwijsinstellingen staat de NHL bovenaan. 
 
Beide toprankings zijn het resultaat van een sterke focus op social media. Al een aantal jaar werkt de NHL met een eigen social media-team, dat dagelijks content maakt voor de diverse kanalen. De belangrijkste doelstelling daarbij is het creëren van een betrokken community met een herkenbaar wij-gevoel. Er gebeuren veel mooie, gekke en interessante dingen binnen de hogeschool, die de NHL graag laat zien op social media. 
 
Elke week vertelt de hogeschool in de vaste rubriek Humans of NHL het verhaal achter de gezichten van studenten, docenten en medewerkers. Maar ook bij crisiscommunicatie bleken Twitter en Facebook afgelopen jaar handige communicatiemiddelen. Zo bracht het social media team iedereen direct op de hoogte van de stroomstoring op 23 maart, waarbij de school haar deuren moest sluiten. Naast informerende berichten scoren ook luchtige, vermaak-posts nog altijd uitstekend. Naast het creëren van content staat het social media team ook klaar voor vragen van studenten, scholieren en medewerkers. Van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds worden vragen binnen een uur beantwoord. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids