Op 2 november 2020 vindt in Internationaal Theater Amsterdam (ITA) een speciale editie van Time Out Events plaats. Het doel van het event: de huidige (psychische) problemen onder jongeren bespreekbaar maken, maar vooral: (samen) met oplossingen komen! Stichting Time Out organiseert sinds 2018 voor en met jongeren Time Out Events waar de onderwerpen stress en prestatiedruk onder jongeren door middel van theater, muziek, stevige discussie en een live onderzoek aan de kaak worden gesteld. Dit meldt Time Out.
NOG
Time Out Events toont op creatieve wijze stress en prestatiedruk onder studenten
-Hoge maatschappelijke verwachtingen, studiestress, prestatiedruk en daar bovenop nog corona waardoor de onderwijskwaliteit onder druk komt te staan. Jongeren zijn het beu en gaan hun problemen gezamenlijk te lijf. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 74 procent van de jongeren kampt met psychische problemen door het virus. Stichting Time Out slaat de handen ineen met MIND Young en de jongerenorganisaties het ISO, de LSVb, de LKvV en de NJR om een uniek podium voor jongeren te realiseren.
Deze Time Out editie zal worden geopend door mw. prof. dr. Geert ten Dam, voorzitter CvB van de Universiteit van Amsterdam en prof. dr. Rutger Engels, rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig directeur van Trimbos Instituut. Zij hebben zich de afgelopen tijd hard gemaakt voor kwaliteit van onderwijs voor studenten in coronatijd en hebben het initiatief Time Out omarmd. Tijdens het event worden alle onderwerpen blootgelegd en wordt samen met studenten, bestuurders, beleidsmakers, politici, deskundigen en opiniemakers op zoek gegaan naar creatieve oplossingen voor de problemen waar jongeren mee kampen.
Het event is landelijk te volgen via een online livestream of via AT5 en omroep Salto. De organisatie roept universiteiten, hogescholen en mbo’s op om het event onder hun studenten te verspreiden. De livestream is allesbehalve saai! Hiervoor trekt Time Out alles uit de kast, bijvoorbeeld door het gebruik van meerdere camera’s en verschillende vormen van online interactie. Ook kunnen studenten met hun huishoudens een VIP-plek op het toneel in het decor winnen, waardoor ze als figuranten deel uitmaken van de voorstelling. Voor thuiskijkers zijn er borrelpakketten te winnen.
Door: Nationale Onderwijsgids