Normal_4698

Op 10 maart 2011 is het World Kidney Day, een dag waarop geprobeerd wordt aandacht te verkrijgen voor de belangrijke rol die leefstijl speelt in de werking van de nieren en daarmee ook in onze algehele gezondheid.

De Haagse Hogeschool draagt samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland en Dieetinzicht zijn steentje bij door een gratis kookworkshop te organiseren gericht op nierpatiënten en diegenen die voor hen koken.

De workshop, met de titel "De ongezouten waarheid! Echt lekker!!!", wordt georganiseerd en gegeven door studenten Voeding en Diëtetiek van De Haagse Hogeschool onder begeleiding van een nierdiëtist.

Frank de Vreugd, vierdejaars student Voeding en Diëtetiek en medeorganisator: "Deze workshop is van belang voor nierpatiënten omdat zij er inzicht krijgen in de voedingscomponenten van de maaltijd op het gebied van Natrium. Ze leren door het gebruik van diverse kruiden dat ook zonder zout een maaltijd erg smakelijk kan zijn."

Klik hier voor meer informatie.