Normal_4923

Vijf buitenlandse studenten van Saxion hebben de derde prijs bij een ideeënprijsvraag in de categorie voor studenten gewonnen. Het was een initiatief van de stadsregio Arnhem-Nijmegen en de Fietsersbond.

De opdracht was om met ideeën te komen voor de nieuwe snelfietsroute ‘het RijnWaalpad' tussen Arnhem en Nijmegen. Ideeën waardoor meer mensen interesse krijgen om het 16 kilometer lange fietspad te nemen, in plaats van de auto. Er was een categorie professionals en een categorie studenten.

'Fast and Tasty'
De vijf studenten van Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw, Echo Agripa Sembiring en Angga Sumantry uit Indonesië, Ann Orji uit Nigeria, Austin Majajah uit Duitsland (/Nigeria) en Arpad Majkut uit Hongarije, bedachten onder de titel ‘Fast and tasty' een comfortabele en aantrekkelijke route met drie ‘fiets service stations'. Mooi gelegen plekken om de fiets te laten repareren, even te rusten, een drankje te nuttigen of gewoon even te genieten.

Onbekend terrein
In totaal werden 85 plannen ingezonden door studenten en professionals. Het overgrote deel van de inzendingen kwam van professionals. Dit maakt het winnen van de derde prijs door de studenten een hele prestatie. Zeker omdat het buitenlandse studenten betreft, voor wie Nederland als fietsland onbekend terrein is. ‘Fast and tasty' is de enige ‘buitenlandse' inzending