Normal_4954

Woensdagavond zijn de winkeliers van de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden door de Retail Business School (RBS) van Stenden hogeschool getrakteerd op een hapje en een drankje in Stenden university hotel.

"De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden is verkozen tot beste winkelstraat van het jaar en dat is een hele prestatie", vindt Nina Spithost, teamleider van de Retail Business School. "Daarom hebben we de ondernemers uit deze winkelstraat in het zonnetje gezet."

"De afstand tussen hoger onderwijs en retailers lijkt vaak groot, terwijl we gedeelde interesses en belangen hebben. We willen laten zien dat onze hogeschool persoonlijk contact erg belangrijk vindt en graag kennis uitwisselt. Dit is een prachtige aanleiding om elkaar op een ontspannen en informele manier te ontmoeten", aldus Nina Spithost. "En gezien de grote opkomst en het enthousiasme van de ondernemers, ben ik ervan overtuigd dat we elkaar in de toekomst vaker zullen opzoeken. De beste winkelstraat van Nederland en de grootste retail-opleider van Nederland, wat wil je nog meer?"

Bijna alle ondernemers van de Kleine Kerkstraat waren aanwezig. Men genoot van de heerlijke hapjes van Stenden university hotel en er werden over en weer ideeën uitgewisseld voor toekomstige samenwerking.

De ondernemers waren bijzonder geïnteresseerd in de hogeschool. Daarom werd spontaan besloten een rondleiding te geven, onder meer in de keuken van Restaurant.nl en Canteen. "Dat dit allemaal in ons Leeuwarden is..., dat had ik niet gedacht", aldus één van de ondernemers.