Normal_5004

Christopher Pekel, derdejaars student Bouwkunde aan de Hanzehogeschool Groningen, heeft onlangs de Bouwtalent Award 2011 gewonnen. De winnaars werden in februari bekend gemaakt tijdens de Internationale Bouwbeurs, zo meldt de Hanzehogeschool vandaag.

Minister van OCW Marja van Bijsterveldt, voorzitter van HBO-raad Guusje ter Horst en voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman reikten de prijzen uit.

De BouwTalent Award is een prijsvraag voor mbo- en hbo-studenten. Dit jaar kregen de studenten de opdracht om levensloopbestendige woningen te ontwerpen. Tijdens de voorronde van regio Noord won Christopher Pekel al de vakprijs en de publieksprijs. Op 10 februari ontving hij de BouwTalent Award 2011, bestaande uit een oorkonde en een check van € 1.500, -.

CONCEPT WOOD
Christopher Pekel heeft zijn CONCEPT WOOD ingezonden voor de BouwTalent Award. Dit concept bestaat uit een uitbreiding voor bestaande woningbouw, grotendeels door middel van hout. Door de uitbreiding van bestaande woningbouw wordt het voor verschillende generaties mogelijk om comfortabel te wonen.

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen heeft CONCEPT WOOD een lagere uitstoot van CO2 bij de productie- en sloopfase. Verder draagt het concept bij aan energievermindering. Zo hebben de buitenwanden een hoge isolatiewaarde en worden er verschillende installaties toegepast om energie te winnen en te besparen.

BouwTalent
BouwTalent is opgericht door Bouwend Nederland om een brug te slaan tussen de opleidingen en het bedrijfsleven om de instroom van praktijkgerichte studenten met een bouwopleiding op de arbeidsmarkt te bevorderen: www.bouwtalent.nl.