Normal_5042

Zes studenten van Fontys Hogeschool Engineering mogen eind april naar de Verenigde Staten nadat ze vorige week de First Tech Challenge Award wonnen.

Het was de eerste keer dat een team Fontysstudenten Engineering meedeed aan de ‘robotwedstrijd' in Delft. Bij deze First Tech Challenge Award proberen teams van scholieren en studenten met robotwagentjes zoveel mogelijk buisjes naar de goede plek te vervoeren.

Het Fontysteam scoorde in de finale samen met een collegateam het hoogst aantal punten. ‘Met deze ervaring kunnen we middelbare scholen uit onze regio helpen bij het ontwikkelen en testen van hun robots', schrijven de studenten in hun verslag van de wedstrijd.

Nerdy imago
Scholieren die zaterdag 26 maart in Eindhoven de Open Dag bezoeken van Fontys Hogeschool Engineering kunnen meteen ruiken aan de robotwedstrijd. Midden in de kantine is een speelveld aangelegd waar scholenteams uit de regio onder begeleiding van Fontysstudenten met de robots aan de slag gaan.

Met dit soort acties wil Fontys Hogeschool Engineering het nerdy imago van techniekstudies een positieve draai geven. De Fontysstudenten die in Delft wonnen, doen eind april mee aan het wereldkampioenschap First Tech in het Amerikaanse Missouri.