Normal_5136

NHL Hogeschool biedt voor de zeventiende achtereenvolgende keer HuBa, hulp bij belastingaangifte. Van 21 maart tot 1 april en van 25 april tot en met 29 april verwerken studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie en Financial Services Management de aangiftes.

Het HuBa-project is een samenwerking van NHL Hogeschool en de Belastingdienst. Na een intensieve training, verzorgd door de Belastingdienst, worden studenten voorbereid op dit project. Mensen met een laag inkomen die moeite hebben met het invullen van hun aangifte krijgen de hulp kosteloos aangeboden. Zij melden zich aan via de Belastingtelefoon.

Zowel de NHL als de Belastingdienst is te spreken over de samenwerking. De tweede- en derdejaarsstudenten doen veel praktijkervaring op. Docent/begeleider Ruud Henkens: "De studenten zijn heel concreet met hun vak bezig, maar ze doen ook sociale vaardigheden op. Bovendien leren ze met werkdruk omgaan en werken ze aan hun zelfvertrouwen."

Er worden tussen de twee- en drieduizend aangiftes verwerkt. De Belastingdienst controleert deze aangiftes steekproefsgewijs. "Onze studenten scoren net zo goed als ‘normale' aangiftemedewerkers," vertelt Henkens. Tijdens de hulp bij aangifte is altijd een aantal medewerkers van de Belastingdienst stand-by.