Normal_5139

De opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) van de Hogeschool van Amsterdam is al jarenlang een succes. Om de horizon van deze opleiding te verbreden gaat in september 2011 de internationale versie van deze opleiding van start: International Sports, Management and Business.

Het curriculum van de nieuwe opleiding is ontwikkeld in samenwerking met een internationale groep van experts. Het studieprogramma omvat onderdelen van de Nederlandse opleiding SM&O, zoals het gebruik van sport om managementvaardigheden aan te leren en het inzetten van coaching voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten.

Daarnaast is de nieuwe opleiding natuurlijk sterk gericht op de internationale aspecten van de sportwereld. Studenten kiezen uit één van de drie minoren: Sport Development, High Performance Sport en Sport Commerce.

Bij ISMB worden studenten opgeleid tot succesvolle sportmanagers en -ondernemers in een internationale, multiculturele omgeving. Er wordt lesgegeven door docenten uit binnen- en buitenland en bij de instroom wordt gestreefd naar een 50-50% verdeling tussen Nederlandse en buitenlandse studenten.

Extra gemotiveerde studenten kunnen ervoor kiezen om de vierjarige bacheloropleiding in 3,5 jaar af te ronden.