Normal_5154

Bij de opleiding International Business and Management Studies (IBMS) van Avans Hogescholen in Breda is een fraudezaak aan het licht gekomen. Tijdens twee tussentijdse toetsen voor het vak Budgeting is door diverse studenten gespiekt.

Alle Budgeting-studenten moeten de tests nu opnieuw maken, zo meldt Punt, de onafhankelijke krant van de hogeschool.

Het gaat om de tweedejaarsstudenten van IBMS. Bij tenminste twee tussentijdse toetsen voor Budgeting is er door diverse studenten gespiekt. De fraude kwam aan het licht toen meerdere ‘eerlijke' studenten, die wel serieus en hard hadden gestudeerd voor de test, zich beklaagden bij de examencommissie.

Verschillende bronnen zeggen dat er niet alleen simpelweg gespiekt is. Er zouden ook met mobiele telefoons foto's gemaakt zijn van de tests en doorgestuurd naar andere studenten, omdat de surveillant niet oplette.

De directie van Avans Hogescholen zegt ook vanaf nu strengere maatregelen te nemen om spieken in de toekomst te voorkomen bij de tussentijdse toetsen van Budgeting. Er zullen voortaan grotere lokalen gereserveerd worden voor de tests, zodat tafels verder uit elkaar gezet kunnen worden. ASIS gaat extra surveillanten inzetten en er komen meer verschillende versies van de tests.