De Haagse Hogeschool verzorgt met zeven van zijn lectoraten een collegereeks voor Politie Haaglanden. In zeven colleges worden leidinggevenden binnen het korps uitgedaagd en geïnspireerd om buiten hun referentiekaders te treden, om samen met de lectoren de toekomstige samenleving te verkennen.
Binnen Politie Haaglanden loopt momenteel het programma Leiderschapsontwikkeling. Verbinding aangaan én binding houden met de (ontwikkelingen in) de samenleving, vormt een belangrijk thema binnen het programma.
Als onderdeel van dit programma heeft Politie Haaglanden De Haagse Hogeschool gevraagd om samen een collegereeks te ontwerpen waarin aandacht wordt besteed aan 'de omgevingsgerichtheid van leidinggevenden'.
Tussen 7 april en 26 mei zullen de zeven colleges worden verzorgd op het Hoofdbureau van Politie Haaglanden. Zo geeft lector Vincent Smit van het lectoraat Grootstedelijke Ontwikkeling het college Hoeveel veiligheid kan een wijk verdragen?
Joris Voorhoeve, sinds 18 januari 2011 lector Internationale Vrede, Recht en Veiligheid aan De Haagse Hogeschool, geeft het college Negen plagen tegelijk, over de wisselwerking tussen diverse complexe vraagstukken voor de toekomstige samenleving.
Ineke van der Meule, directeur Centrum voor Lectoraten en Onderzoek van De Haagse Hogeschool: 'De politie staat midden in de samenleving en wil een lerende organisatie zijn. Onze lectoren en Politie Haaglanden denken samen na over alle krachten in de samenleving die op de politie inwerken en onderzoeken op welke wijze de politie daar leiding aan kan geven.'
Op 24 juni wordt de collegereeks feestelijk afgesloten in aanwezigheid van Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, Rob Brons, voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool en Henk van Essen, Korpschef Politie Haaglanden.
Bron: Nieuwsbank