Normal_5426

Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gaan tijdens de Mode Biënnale 2011 in Arnhem basisscholieren helpen bij het ontwerpen en fabriceren van een sieraad, hoed, tas of kledingstuk, zo meldt Sensor, het magazine van de HAN.

De HAN is samen met regionale partners uit Onderwijs, Ondernemers en Omgeving (de drie O's) het tweejarig project ‘Ondernemerschap in de dop' gestart. De Mode Biënnale 2011 in Arnhem verleent ook haar medewerking aan het project door kinderen uit te nodigen mode te ontwerpen en te maken.

In de periode april-juni 2011 vindt er daarom een aantal activiteiten plaats waar leerlingen van de ‘plusklas' van het protestants-christelijk basisonderwijs Rheden betrokken bij zijn. De leerlingen gaan die dag op bezoek bij een aantal Arnhemse ondernemers die in de mode werkzaam zijn: een kledingontwerper, hoedenmaker, tassenontwerper en goudsmid.

Ze bedenken van tevoren vragen en de ondernemers vertellen de leerlingen over hun werk, inspiratie en ondernemerschap. De ondernemers geven de leerlingen daarnaast een kijkje achter de schermen.

HAN-studenten helpen
De vervolgactiviteiten bestaan onder meer uit het zelf ontwerpen en daadwerkelijk maken van een sieraad, hoed, tas of kledingstuk. De leerlingen worden hierbij begeleid door HAN-studenten van de pabo in Arnhem en van de Faculteit Economie en Management.

Hierbij komen alle aspecten van ondernemerschap in de mode aan bod: (onderscheidend) ontwerpen, (technisch) uitvoeren/maken, marketing en verkoop.