Normal_5398

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en NHL Hogeschool in Leeuwarden hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Door middel van nautische kennisuitwisseling willen beide instituten zich nog verder ontwikkelen tot de top van het maritieme onderwijs.

De samenwerking tussen de NLDA en het Maritiem Instituut Willem Barentsz (onderdeel van de NHL) krijgt onder andere vorm door het onderlinge gebruik van de beschikbare faciliteiten en de uitwisseling van docenten. Hiermee krijgen beide instellingen meer specialistische kennis in huis.

Daarnaast komen studenten met deze samenwerking in aanraking met verschillende maritieme werelden: de koopvaardij en de Koninklijke Marine. Beide partijen zullen kennis uitwisselen op het gebied van Maritime Resource Management en Crew Resource Management. Naast onderwijs richten zowel het MIWB en de NLDA zich op maritiem onderzoek.

De NLDA verzorgt voor Defensie (maritiem) militaire opleidingen, HRM-gerichte cursussen en academisch onderwijs. Hiermee levert de NLDA een belangrijke bijdrage aan professioneel leiderschap binnen Defensie. Het MIWB, gevestigd op Terschelling, biedt de bacheloropleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology (Hydrografie) aan.