Normal_6092

Vandaag studeert de eerste NHL-student af binnen NHL-Excellentieprogramma. Coen de Jong behaalde naast zijn opleiding Communication & Multimedia Design 30 extra studiepunten in een interdisciplinair project en ontvangt daarvoor het Excellent certificaat.

Coen behaalde de extra studiepunten binnen het NHL-Excellentieprogramma. Dit is een speciaal onderwijsprogramma bedoeld voor studenten die een innovatieve en waardevolle bijdrage willen leveren aan de maatschappij en die graag wat extra tijd besteden aan hun ontwikkeling naast de eigen opleiding.

Studenten kunnen het Excellentieprogramma vanaf het tweede studiejaar volgen. Zij werken dan samen met innovatieve bedrijven en instellingen, doen mee in denktanks met lectoren, volgen colleges van gastsprekers en gaan op excursies.

Unity Express
De Unity Express is het project waar Coen naast zijn studie mee bezig geweest is. Samen met 5 Europese jongeren heeft hij dit project opgestart. Met een speciale trein reizen ze vier weken door 24 Europese steden met als doel: eenheid creëren onder Europeanen.

"De combinatie van de studie en het project viel me soms best zwaar" aldus Coen. Op de vraag wat hij het meest leerzaam vond tijdens het Excellentietraject antwoord hij: "Het zoeken en motiveren van vrijwilligers is erg moeilijk. Juist om iedereen op één lijn te krijgen en te houden is me toch wel iets tegengevallen" Hij is trots dat hij het programma heeft afgerond.

Streepje voor
Door het behalen van dit extra project heeft Coen 30 EC's (internationale waardetoekenning staat voor een half studiejaar) meer behaald in dezelfde periode als een reguliere Hbo-student.

"Nog niet eerder is er een NHL student geweest die dit aantal extra EC's behaald heeft en op Excellent niveau is getoetst. Het Excellent certificaat levert hem een streepje voor op de arbeidsmarkt', aldus Margriet Kat, consultant onderwijs en projectleider van het NHL-Excellentieprogramma.