Normal_6383

Nog tot en met 3 juli bundelen jonge kunstenaars hun creatieve krachten in de 17e Coup Maastricht. De kunstmanifestatie ging afgelopen vrijdag van start, zo meldt de Hogeschool Zuyd.

De kunststudenten en net afgestudeerden van de kunstfaculteiten van Hogeschool Zuyd kleuren de stad dan wederom met tal van exposities, modeshows, theatervoorstellingen en muziekuitvoeringen. Door de eindejaarspresentaties van de studenten kan iedereen proeven van de producten, het vakmanschap en de verbeeldingskracht van deze jonge kunstenaars.

Maastricht vol van kunst
Kunst en kunststudenten kom je overal in Maastricht tegen. Beeldende kunst en architectuur kom je tijdens de Coup onder andere tegen in etalages in de stad, in het Theater aan het Vrijthof, in de SAMdecorfabriek aan de Meerssenerweg, in De Stuers en in het gebouw van de Maastricht Master of Architecture. Jazz en klassieke muziek kom je tegen in boekhandel Selexyz, in de kiosk op het Vrijthof, bij Opera Zuid, in het Bonnefantenmuseum, in het Centre Céramique en in het Conservatorium.

De theatervoorstellingen, performances en films zijn te zien op diverse locaties in de stad, waaronder het Derlon Theater en in de Toneelacademie. Ook zijn er voorstellingen bij de Vroenhover brug, in het Vlaams Limburgse Vroenhoven.

Cultuurbarbaren
Coup Maastricht staat dit jaar in het teken van de cultuurbarbaren. Samen met het lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten organiseren de kunstopleidingen drie barbaarse bijeenkomsten op 25, 29 en 30 juni.

Tijdens deze bijeenkomsten debatteren studenten en docenten van de kunstfaculteiten over hoe de kunstpraktijk verandert en hoe kunstenaars stelling nemen in tijden van 'populistische kunstvijandigheid'.