Normal_6499

Gisteravond zijn Utrechtse studentensporters op feestelijke wijze gehuldigd door Geri Bonhof (collegevoorzitter Hogeschool Utrecht) en Hans Amman (collegelid Universiteit Utrecht).

Eind mei wonnen de studenten, afkomstig van de Universiteit en Hogeschool Utrecht, het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) 2011. Op dit kampioenschap werden 13 steden vertegenwoordigd en ging men de competitie aan in 14 verschillende sportdisciplines. De Sportraad Utrecht en Sportcentrum Olympos nodigden alle Utrechtse studentensporters uit voor deze officiele huldiging.

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is het grootste meerdaagse studentensportevenement van Nederland vond dit jaar op 27, 28 en 29 mei plaats in Utrecht op en rond Sportcentrum Olympos. Studenten uit dertien Nederlandse studentensteden streden in veertien verschillende sportdisciplines om de titel 'Groot Nederlands Studenten Kampioen 2011'. Voor het eerst in 53 jaar heeft Utrecht het GNSK gewonnen en mag zich aldus een jaar lang Nederlands Studenten Kampioen en studentensportstad van Nederland 2011/12 noemen. Het GNSK had als thema duurzaamheid is ‘groen' georganiseerd.

Het was 15 jaar geleden dat het evenement in Utrecht plaatsvond. Ruim 1500 deelnemers per sport verdedigden de eer van hun studentenstad. De afgevaardigde teams zijn grotendeels van (sub-)topniveau. In elke tak van sport wordt er gestreden om de titel 'Nederlands Studentenkampioen' en daarnaast is er een algemeen klassement. Om de prestaties te bevorderen is er voor de winnaars van de titel nog een extra stimulans: De Nederlandse studentenkampioenen mogen zich het jaar erop gaan meten met andere Europese landen op het Europese studentenkampioenschap in de betreffende sport.