Normal_6725

Tijdens de Haagse Museumnacht op zaterdag 3 september vindt de vierde editie van MuteSounds plaats, het jaarlijkse muzikale festival voor doven, slechthorenden en horenden, waarbij de zintuigen op ‘unieke wijze' worden geprikkeld.

MuteSounds begon als een afstudeerproject, van vier studenten Culturele en Maatschappelijke Vorming van Hogeschool Inholland Den Haag.

Strandtent Buiten aan het Zwarte Pad op het Scheveningse strand wordt voor MuteSounds "omgetoverd tot een muzikale speeltuin waarbij van alles is te doen." Het festival wil het publiek keer op keer verrassen met een unieke beleving door de emotie van muziek op verschillende manieren te vertalen.

Ook de zintuigen worden op een bijzondere manier geprikkeld. Met een trilvloer waarop je de muziek voelt, muziekgebarentolken die gesproken tekst vertalen, theateracts, dansers, interactieve installaties, lichtshows en videoprojecties. Dit alles met een uiteenlopende en deels internationale line up met DJ's en live artiesten.
Film

MuteSounds komt toont tijdens het evenement ook films die gerelateerd zijn aan voor de doelgroep actuele thema's. De films zijn geschikt voor doven, slechthorenden en horenden. Het publiek kan daarna in gesprek gaan met (dove) filmmakers plaats en een interactieve installatie zien, uitproberen en beleven. De films verschaffen de bezoekers onder meer inzicht In de belevings- en verbeeldingswereld van dove en slechthorende mensen.

Ontstaan MuteSounds
Ooit begon MuteSounds als het afstudeerproject van Maks Oosterbaan, alumnus Culturele en Maatschappelijke Dienstverlening. Zijn afstudeerproject is inmiddels uitgegroeid tot een cultureel en maatschappelijk bedrijf dat elk jaar een muziek- en filmevenement voor dove en slechthorende mensen organiseert.