Normal_6598

(Novum) - Opleidingsinstituut NCOI neemt de ict-opleiders Compu'Train en Twice over. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend. Met de overname denkt de opleider voor werkenden zijn leidende positie te versterken.

Compu'train en Twice verzorgen jaarlijks dertigduizend trainingen met een omzet van twintig miljoen euro per jaar. NCOI organiseert jaarlijks dertigduizend mbo-, hbo- en masteropleidingen en heeft na de overname een omzet van honderd miljoen euro. De financiële details van de overname maakte NCOI niet bekend.

"NCOI heeft nu vooral landelijke opleidingen op ict-gebied in het aanbod, op bijvoorbeeld mbo- en hbo-niveau. Met de aankoop van Compu'Train en Twice maken we ons aanbod completer, omdat zij vooral trainingen op een specifiek gebied verzorgen", licht directeur van de NCOI Robert van Zanten de overname toe. "Nu kunnen onze grote klanten ook bij ons terecht voor opleidingen voor bijvoorbeeld Word en Excel en ontwikkeling van software en applicaties."

Maandag werd bekend dat werkgevers in 2010 flink gesnoeid hebben in de opleidingsbudgetten. Vergeleken met 2008 werd vorig jaar gemiddeld 20 procent minder besteed, bleek uit een onderzoek van organisatieadviesbureau Berenschot. Ook voor 2011 wordt minder opleidingsgeld begroot.

"Inderdaad wordt de markt voor opleidingen moeilijker", constateert Van Zanten. "Wij zijn echter blijven groeien. Vooral trainingen met een luxe overnachting worden minder geboekt. Wij verzorgen vooral opleidingen met een landelijk erkend diploma of certificaat en daar blijft wel vraag naar."

Van Zanten denkt dat dit komt omdat werknemers met een dergelijk diploma op zak flexibel zijn over te plaatsen naar andere afdelingen en makkelijker aan een andere baan komen. "In een krimpende economie is dat belangrijk."