Normal_6634

Scholieren uit de Randstad die zich online oriënteren op een hogeschool voor een economische opleiding, kiezen massaal voor de Hogeschool van Amsterdam. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die WUA! in juni uitvoerde.

De hogeschool krijgt bijna de helft van de totale voorkeur. Inholland en Hogeschool Rotterdam volgen op grote afstand. De 60 respondenten gaven in totaal 349 individuele beoordelingen over 68 verschillende websites.

De onderzoeksresultaten
Hoewel verspreid over de Randstad, brengen bijna alle respondenten een bezoek aan de website van de HvA. 85% van de scholieren komt tijdens de oriëntatie op HvA.nl terecht. Het is daarmee de best bezochte website. De site presteert goed op de onderdelen Vertrouwen, Informatiewaarde en Gebruiksvriendelijkheid. Het resultaat is dat 47% van de respondenten de HvA aanwijst als favoriete hogeschool.

Ook Inholland wordt online veel bezocht. 78% van de respondenten bezoekt de website tijdens de oriëntatie. Inholland.nl scoort vooral op de thema's Eerste Indruk en Gebruiksvriendelijkheid. 12% van de respondenten zou de economische opleiding het liefst bij Inholland gaan volgen.

Hogeschool Rotterdam eindigt op de derde plaats. 35% van de oriënterende scholieren komt op HogeschoolRotterdam.nl. De website krijgt hoge waarderingen voor vrijwel alle thema's, vooral voor Eerste Indruk en Vertrouwen. 8% van de respondenten kiest op basis van de online oriëntatie voor Hogeschool Rotterdam.