Normal_6889

EINDHOVEN (ANP) - De Design Academy in Eindhoven heeft een schadevergoeding betaald aan tien buitenlandse oud-studenten die ten onrechte een universitaire titel was beloofd. Secretaris Henri Beelen van het college van bestuur van de school heeft dat maandag gezegd over de schikking van het conflict.

Partijen hebben afgesproken om over de hoogte van de schadevergoeding geen uitspraken te doen. De studenten claimden schade tot 50.000 euro per persoon maar dat zijn 'zeker niet' de bedragen die zijn uitgekeerd, aldus Beelen.

De Design Academy stelde aankomende studenten een rechtsgeldige universitaire graad (Master of Arts) in het vooruitzicht. Maar als hogeschool is de school in Eindhoven niet bevoegd om universitaire titels te verlenen, oordeelde de rechtbank in Den Bosch in 2009.

De school heeft de buitenlandse studenten onvoldoende geïnformeerd over het onderwijssysteem in Nederland en de status van het diploma (Master of Design) waar zij voor leerden, erkende de Design Academy maandag.

Het hoger beroep van de school tegen de uitspraak van de rechter in Den Bosch is ingetrokken nadat vorige maand de schikking werd getroffen. De Design Academy heeft de fout hersteld en vertelt buitenlandse studenten tegenwoordig dat ze leren voor een hbo-master titel.