Normal_6926

ALMERE - Het werken op festivals en evenementen is op afstand de meest populaire bijbaan van studenten. Maar liefst 48 procent geeft aan deze bijbaan heel erg leuk te vinden.

Een goede tweede plaats is voor administratief werk (35 procent). De top 5 wordt afgesloten met een bijbaan als docent of huiswerkbegeleider, receptionist of een bijbaan in de catering of bediening.

De minst favoriete bijbaan is werk als programmeur of tester in de IT, op de voet gevolgd door promotiewerk. Uitzendbureau ASA Student heeft dit onderzocht onder ruim 600 hbo-en wo-studenten.

Naast de favoriete bijbaan is onderzocht in welke sectoren studenten het liefst een bijbaan hebben. Cultuur, sport & recreatie bleek de populairste branche, gevolgd door toerisme, onderwijs en maatschappelijke organisaties.

De callcenterbranche is erg impopulair, bijna de helft van de studenten vindt het helemaal niet leuk om hier te werken. Daarnaast zijn de bouw- en de schoonmaaksector niet geliefd, respectievelijk 43 en 31 procent wil hier helemaal niet werken.

"De nieuwe generatie studenten kiest voor een bijbaan waar ze iets aan zullen hebben in hun toekomstige loopbaan,' aldus Katinka Habermehl-Reuling van ASA Student.

Klik hier voor het volledige rapport.

© Nationale Onderwijsgids