Normal_7049

DEN HELDER - De eerste studenten voor de nieuwe hbo-opleiding Oil & Gas zijn maandag in Den Helder gearriveerd, zo meldt Den Helder Aktueel. Ze werden aan het begin van hun introductie met Den Helder ontvangen op het stadhuis, door burgemeester Koen Schuiling en wethouder Wiltrude Turnhout-Van den Bosch.

Het is voor het eerst sinds jaren dat er in Den Helder weer een hbo-pleiding is. De studenten krijgen eerst een uitgebreide kennismaking met de stad waar ze de komende zes maanden gaan studeren en wonen.

"De opleiding is in Den Helder omdat deze stad het kloppende hart is van de olie- en gasindustrie. Hier komen de studenten dagelijks in contact met de praktijk van de offshore, een belangrijk onderdeel van de zes maanden durende opleiding", zo laat Marja Doedens weten.

Ontvangst
Onderdeel van de kennismaking was een ontvangst met lunch op het stadhuis. De gemeente is een van de partijen die financieel heeft bijgedragen aan de realisatie van de opleiding.

De praktijkgerichte opleiding is volledig in samenspraak met en medewerking van veel bedrijven uit de olie- en gasindustrie opgezet. De Minor Oil & Gas is een van de projecten die door de Maritime Campus Netherlands (MCN) wordt georganiseerd en wordt gegeven door de NHL Hogeschool. De minor duurt zes maanden, start met een introductie van de industrie en behandelt verder onderwerpen als veiligheid en communicatie, boren, productie en logistiek.

Aquafarming
MCN organiseert de samenwerking tussen ondernemers, onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen en overheden op het gebied van onder meer duurzame offshore energie, clean shipping, offshore aquafarming en duurzame havens. Een speerpunt is het organiseren van kwalitatief hoogstaand onderwijs op technisch- en maritiem gebied.