Normal_7229

DEVENTER - Gisteren zijn de eerste bouwwerkzaamheden aan de nieuwbouw van Saxion in Deventer van start gegaan. Dat was later dan gepland, een bezwaarschrift op de verleende omgevingsvergunning zorgde voor een vertraging van bijna 2 maanden.

De stichting Veensnip (waarin verenigd de omwonenden van Saxion in Deventer) heeft een bezwaar ingediend op de verleende omgevingsvergunning van de nieuwbouw van Saxion. Het bezwaar is gericht op de toename van de verkeersdruk en de positie van de parkeerplaatsen.

Om tegemoet te komen aan de bezwaren vanuit de stichting is er door Saxion een plan ontwikkeld om de verkeersdruk te verminderen. Dat plan is besproken met de stichting Veensnip. Zij hebben gevraagd om een concretere uitwerking van die plannen en trekken hun bezwaar voorlopig niet in. Tijdens de bouw blijft Saxion hierover in gesprek met stichting Veensnip.

Saxion verwacht in het najaar van 2012 de nieuwbouw in gebruik te kunnen nemen. De ruimte is nodig om het groeiende aantal studenten op te kunnen vangen. In totaal wordt er 4.500 vierkante meter bijgebouwd in Deventer.

© Nationale Onderwijsgids