Normal_7236

LEEUWARDEN - De politie heeft in een studentenpand in Leeuwarden vijf studenten aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen goederen.

In de nacht van maandag op dinsdag kregen surveillerende agenten een melding dat een ruit was ingegooid van een restaurant op de Eewal. Een getuige had dit gezien en zat achter de daders aan. De politie werd gewaarschuwd en de agenten waren snel ter plaatse.

Ze zagen nog net dat een aantal studenten een woning binnen gingen. Na onderzoek bleek dat een hele zware bloempot door de ruit van een restaurant was gegooid. Dit moest dan ook wel door meerdere personen gedaan zijn. De getuige vertelde dat de studenten verantwoordelijk waren voor de vernieling. Bij het zien van de politie waren de vijf studenten snel een woning binnen gegaan.

De agenten gingen naar de betreffende woning en daar werden ze door één van de bewoners binnen gelaten. Vijf mannen in de leeftijd van 18 tot 22 jaar werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten. Een 29-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het gedupeerde restaurant aangifte.

© Nationale Onderwijsgids