Normal_7278

GRONINGEN - Al sinds ruim vijftien jaar bestaan er goede contacten tussen de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen en een aantal ziekenhuizen in Noord- en Zuid-Duitsland.

Dat resulteert in het feit dat er jaarlijks ruim 100 verpleegkundestudenten naar Duitsland vertrekken om daar praktijkervaring op te doen.

Bij de twee ziekenhuizen in Oldenburg in Noord-Duitsland lopen jaarlijks ongeveer 34 studenten stage. Het Evangelisches Krankenhaus Oldenburg heeft er zelfs een speciale coördinator voor aangesteld.

De Hanzehogeschool Groningen heeft dit ziekenhuis dan ook benoemd als haar Verpleegkundig Regiosteunpunt Noord-Duitsland; in Regensburg zit overigens haar Verpleegkunde Regiosteunpunt Zuid-Duitsland.

Grensoverschrijdend sympsosium
Volgende week donderdag vindt in het Evangelisches Krankenhaus Oldenburg een symposium plaats met als onderwerp ‘De verpleegkundeopleiding als grensoverschrijdende samenwerking.'

Het ziekenhuis heeft in samenwerking met de Groningse hogeschool een nieuw concept ontwikkeld dat grote voordelen oplevert voor beide instellingen: de aspirant-verpleegkundigen worden op een nieuwe manier geïntegreerd in het dagelijkse leven op de afdelingen van het ziekenhuis, zodat ze een nog beter idee van hun latere werkveld krijgen.

Op 22 september vindt ook de officiële openingshandeling van het Verpleegkundig Regiosteunpunt Noord-Duitsland plaats.

© Nationale Onderwijsgids