Normal_7497

TILBURG - Avans Hogeschool, Academie voor Bouw & Infra, is aangewezen als het Regionaal Steunpunt in Noord-Brabant binnen het landelijke project "Ik onderzoek water".

Dit betekent dat middelbare scholieren gebruik kunnen maken van een expert van de hogeschool bij het maken van hun profielwerkstuk. Op de website www.ikonderzoekwater.nl bieden bedrijven en organisaties uit de watersector opdrachten aan die scholieren kunnen kiezen voor hun profielwerkstuk.

De onderwerpen lopen uiteen van waterzuivering, klimaat en water in natuurgebieden tot (inter)nationale waterveiligheid. Avans Hogeschool, Academie voor Bouw & Infra in Tilburg, bemiddelt bij het leggen van de contacten en benadert scholen om actief met hun leerlingen in te stappen in het project. Tevens zorgt de hogeschool voor begeleiding van de scholieren in de vorm van een specialist op het gebied van water.

Met dit project trachten waterorganisaties, -bedrijven en hogescholen leerlingen enthousiast te maken voor het thema water in de hoop dat ze na de havo of het vwo een watergerelateerde opleiding gaan volgen. Er is immers een gigantisch tekort aan technici in de watersector.

Verschillende scholen in de regio hebben inmiddels interesse getoond voor deelname aan het project.

© Nationale Onderwijsgids