Normal_7664

ALKMAAR - Jelle de Boer en Erik Visser, bouwkundestudenten uit Alkmaar, zijn de winnaars van de publieksprijs van de Vitae Talent Award 2011. De inzending van de studenten van hogeschool Inholland is hun afstudeerwerk voor een drijvend paviljoen in de Rijnhaven van Rotterdam.

"Het enthousiasme en overtuigingskracht waarmee zij hun presentatie hebben gegeven heeft de jury overtuigd van hun talent," vertelt projectleider en docent Peter Lems. "Echter, het was net niet voldoende om daarmee ook de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar de jury sprak lovende woorden over de wijze waarop zij hun talenten bij het publiek onder de aandacht brachten. Dit leverde hen dan ook de publieksprijs op."

Het plan van De Boer en Visser getuigt, volgens het juryrapport, van een brede duurzame benadering voor de gehele ontwikkel- en gebruikscyclus van het drijvende paviljoen. Indrukwekkend is hoe over de techniek en milieuaspecten als duurzame afvalverwerking is nagedacht.

Vitae Talent Award
Al vijftien jaar lang reikt netwerkorganisatie Vitae prijzen uit aan de meest bijzondere afstudeerprojecten. Er worden prijzen vergeven in de categorieën bouw, civiele techniek, management ondersteuning en (bedrijfs)economie.

Door middel van deze prijzen wil Vitae bijdragen aan de vakinhoudelijke ontwikkeling van (toekomstige) talenten.