Normal_7532

VLISSINGEN - Afgestudeerden die een bachelor Bedrijfseconomie bij Hogeschool Zeeland hebben behaald, kunnen voor een post hbo opleiding AA (Accountant-Administratieconsulent) in de eigen provincie terecht, zo meldt de hogeschool.

Door een uniek samenwerkingsverband tussen Hogeschool Zeeland en Markus Verbeek Praehep is het nu mogelijk hoogopgeleide financials een gespecialiseerde vervolgopleiding aan te bieden vanuit Goes.

Sinds kort volgt een groep van 18 studenten de post hbo opleiding tot Accountant -Administratieconsulent. Het merendeel van de studenten heeft een bachelordiploma behaald en wil zich in het Accountancy vak specialiseren. De opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Zeeland zorgt voor een op maat gesneden aansluiting naar deze AA opleiding.

Daarnaast wordt de opleiding gevolgd door een aantal werkenden die al over ruime ervaring beschikt in het administratief-economisch werkveld, vooral opgedaan als medewerker van een accountantskantoor in de regio.

Werken en leren in de regio
Veel jonge professionals die hun carrière zijn gestart bij accountantskantoren in de regio willen zich verder ontwikkelen in hun vak. Daarvoor is vaak (zelf)studie in de avonduren noodzakelijk.

Regionale werkgevers, hoofdzakelijk accountantskantoren, gaven in het recente verleden aan dat werknemers Zeeland verlieten omdat het buiten de provincie mogelijk was werk te combineren met een vervolgstudie richting Accountancy.

De samenwerking tussen Hogeschool Zeeland en Markus Verbeek Praehep biedt nu tal van mogelijkheden voor studenten en professionals uit de regio. De opleiding wordt aangeboden op vrijdag. Dit is traditioneel gezien de studiedag voor mensen die binnen de accountancy werkzaam zijn.

Markus Verbeek Praehep
"De samenwerking met Markus Verbeek Praehep biedt Zeeland het perspectief om hoogopgeleiden te behouden. Voor afgestudeerden aan de opleiding Bedrijfseconomie wordt een prachtige doorlopende leerlijn geboden. Zo geven we gezamenlijk een extra stimulans aan hun carrière." aldus Adri de Buck namens het College van Bestuur.

Het opleidingsinstituut Markus Verbeek Praehep is gespecialiseerd in het aanbieden van (avond/deeltijd)onderwijs aan financials. Per jaar verzorgt zij aan 10.000 cursisten opleidingen van mbo tot master niveau door heel Nederland.