Normal_7631

DEVENTER - Nu al ligt de studenttevredenheid bij Saxion iets boven het landelijk gemiddelde, maar ze wil met al haar opleidingen tot de top van Nederland behoren.

Daartoe investeert Saxion fors in het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs, maar ook de ondersteuning en dienstverlening aan het onderwijs en onderzoek moet op een uitstekend niveau worden gebracht. Daarom gaat Saxion de komende maanden de gehele interne dienstverlening anders vormgeven.

De ondersteunende diensten zullen hun werkwijze of werkzaamheden aanpassen. 200 van de 2400 medewerkers zullen met hun werkzaamheden verhuizen naar een ander organisatieonderdeel binnen Saxion. Doel is, naast de kwaliteitsverhoging in het onderwijs, een merkbare verbetering van de uitvoering van het onderwijs en onderzoek. Dit moet leiden tot verhoging van de tevredenheid.

Niemand zal zijn baan kwijt raken en er is ook geen sprake van gedwongen ontslagen.

De medewerkers van de diensten zijn vandaag geïnformeerd. Saxion heeft haar medezeggenschapsorganen om instemming voor de voorgenomen besluiten gevraagd. De vakbonden zijn op de hoogte gesteld.

Saxion wil de organisatieverandering op korte termijn doorvoeren, zodat de effecten voor het onderwijs al in het volgende studiejaar merkbaar zijn.

© Nationale Onderwijsgids

Via Nieuwsbank