Normal_7745

LEEUWARDEN - De NHL staat met drie opleidingen op een eerste plaats in de Keuzegids HBO Voltijd 2012. Het gaat om de opleidingen Docent Theater, Ocean Technology en Biotechnologie. Daarnaast is NHL Hogeschool de beste hogeschool van het Noorden in de categorie grotere hogescholen.

Ook andere opleidingen van de NHL worden goed beoordeeld. Het Maritiem Instituut Willem Barentsz, onderdeel van NHL Hogeschool, scoort niet alleen een eerste plek met Ocean Technology, maar ook een tweede plek met de opleiding Maritiem Officier. De opleidingen Bedrijfskundige Informatica, Communication & Multimedia Design, Docent Beeldende Kunst & Vormgeving, Communicatie en Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek (net als de opleiding Biotechnologie een samenwerking met Van Hall Larenstein) eindigen op een derde plek. Niet alleen de opleidingen, maar ook de hogescholen krijgen een beoordeling. De NHL staat in de Keuzegids van de zeventien beoordeelde grotere hogescholen van Nederland op de zevende plaats en is daarmee de beste hogeschool van het Noorden. De Keuzegids beschrijft de NHL als een solide hogeschool.

De Keuzegids HBO Voltijd 2012 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De ranglijst geeft een oordeel over de kwaliteit van opleidingen. De samenstelling is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, het oordeel van experts en cijfermatige informatie als slagingspercentages. Hogescholen en opleidingen worden in de Keuzegids beoordeeld op een aantal criteria. De Keuzegids wordt jaarlijks samengesteld door een onafhankelijke redactie van het Hoger Onderwijs Persbureau.

© Nationale Onderwijsgids