Normal_7780

GRONINGEN - Het lectoraat Transparante Zorgverlening heeft de Menzis Transparante Zorgprijs 2011 uitgereikt aan Dorien Rodenstein en Jetro Kroes, studenten van de Academie voor Verpleegkunde.

Zorgverzekeraar Menzis stelt de prijs jaarlijks beschikbaar voor de beste afstudeerscriptie van de Academie voor Gezondheidsstudies of de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2.000,- verbonden.

De winnaars hebben een formule gevonden waarmee de voetlengte van te vroeg geboren baby's, gemeten met een door de studenten gefabriceerde ‘foot gauge', kan worden omgerekend naar de lichaamslengte. Deze methode van meten reduceert de stress bij deze baby's waardoor het een goed alternatief is voor de ‘kruin-hielmeting' en ‘kruin-stuitmeting'.

De meetmethode is direct toepasbaar in de praktijk doordat het niet alleen zeer betrouwbare informatie geeft over de lichaamslengte van te vroeggeboren baby's maar ook aantoonbaar de stress reduceert bij de groep pasgeborenen.

Bas Leerink, lid van de Raad van Bestuur van Menzis, heeft de prijs aan de studenten uitgereikt.