Normal_7918

GRONINGEN - Van maandag 7 tot en met woensdag 9 november brengen delegaties uit de Chinese steden Tianjin en Xi'an een bezoek aan Groningen. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen verzorgen tijdens deze week een groot gedeelte van de activiteiten, in nauwe samenwerking met het Groningen Confucius Institute.

De Gemeente Groningen onderhoudt nauwe zusterstadrelaties met Tianjin. Op maandag 7 november ondertekent de Gemeente een tweede verdrag met een Chinese stad, Xi'an. Naast een ambtelijke delegatie uit Xi'an komen ook bedrijven uit Tianjin en Xi'an naar Groningen.

De Hanzestudenten van het Instituut voor Communicatie & Media, International Facility Management en de International Business School zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van dit bezoek. Binnen de opleiding International Communication bestaat al een aantal jaren het China Programma, waarin studenten van de Hanzehogeschool samenwerken met studenten van de Communication University China in Beijing. Doel van dit programma is om Noord-Nederlandse bedrijven te helpen hun producten te promoten in China en het omgekeerde met Chinese bedrijven. Op dit moment voeren studenten een opdracht uit voor Arriva in China.

De studenten organiseren onder andere een speciale meet & greet voor de Chinese bedrijven voorafgaand en tijdens de promotiedagen China Square' (op 8 en 9 november). Ze zijn actief betrokken bij de Chinapromotie van de Gemeente Groningen op de China Square en ondersteunen de Chinese bedrijven in matchmaking tijdens deze dagen. Vermeldenswaard is ten slotte dat ook de Confucius China Light Festival in de Hortus Haren door de studenten gepromoot wordt.

© Nationale Onderwijsgids