Normal_8086

DEN HAAG - Bier drinken voor het goede doel, een film kijken, of anders een stand-up comedy night onder het genot van een diner: tweedejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie van de Haagse Hogeschool verzonnen het allemaal om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request.

Voor de minor evenementmanagement organiseren de 34 tweedejaarsstudenten verschillende evenementen om geld in te zamelen voor het Glazen Huis, dat dit jaar in Leiden staat.

Het opgebrachte geld gaat naar moeders die getroffen zijn door een oorlog. Onlangs presenteerden de studenten hun plannen aan afgevaardigen van 3FM en het Rode Kruis.

Dansen voor het goede doel
Een van de plannen was een dansevenement dat op 23 november wordt gehouden in het Nutshuis in Den Haag, waarbij meerdere dansscholen optreden.

‘Een aantal groepsgenoten dansen zelf en spelen muziek, vandaar dat we een dansevenement wilden organiseren,' vertelt studente Rashna Gajadhar. ‘Programma's als So You Think You Can Dance zijn nu ook heel populair, dus we hopen dat er veel mensen op af komen.'

Backstage
De afgevaardigen van 3FM en het Rode Kruis waren na afloop enthousiast, maar ook kritisch: ‘Er zijn plannen die veel potentie hebben om geld mee in te zamelen, maar ook ideëen die nog verder uitgewerkt moeten worden,' zegt Linda Terlage van het Rode Kruis. ‘Ik ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!'

Op 23 december overhandigen de studenten het ingezamelde geld aan het Glazen Huis. De groep studenten die het meeste geld inzamelt, wint bovendien een kijkje achter de schermen bij het Glazen Huis.

© Nationale Onderwijsgids