Normal_8216

LEEUWARDEN - Aanstaande vrijdag viert NHL Hogeschool het veertigjarig bestaan van de lerarenopleidingen. In deze veertig jaar heeft het vak van docent zich voortdurend ontwikkeld en aangepast aan de veranderende inzichten op onderwijskundig gebied.

Een ding is gebleven, de passie van docenten voor het onderwijs en hun vak. De lerarenopleidingen van de NHL, voorheen Ubbo Emmius in Groningen, hebben een grote bijdrage geleverd aan het onderwijs in de Noordelijke regio. De feestelijke jubileumviering ‘Van Ubbo tot iPad' wil deelnemers inspireren en verrassen met nieuwe inzichten op het gebied van didactiek en pedagogiek.

Sprekers gaan in op vragen waar het onderwijs van de toekomst voor staat. Bezoekers kunnen uit ruim twintig workshops kiezen en de opleiding Docent Theater verzorgt een inspirerend theaterprogramma tijdens de jubileumviering.

Keynote spreker Gert Biesta: "Met mijn lezing ‘Hoofd, hart en handen' wil ik een betoog houden voor een bredere kijk op onderwijzen en opleiden, dat wil zeggen een kijk die niet uitsluitend op het hoofd (kennis) gericht is, maar ook op hart en handen."

Onderwijs in de regio
Op 7 september 1971 opende het eerste studiejaar van de lerarenopleidingen Ubbo Emmius in Groningen. In veertig jaar zijn de lerarenopleidingen uitgegroeid tot een van de grootste in het Noorden.

Veel docenten die nu werken in het voortgezet onderwijs zijn opgeleid bij de NHL (voorheen Ubbo Emmius). Hiermee hebben de opleidingen een grote invloed gehad op het Noordelijke onderwijs.

Om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden, verzorgt het Educatief Centrum Noord en Oost (ECNO), onderdeel van het Instituut Educatie en Communicatie, bijscholing en trainingen voor docenten en onderwijsmanagers.

© Nationale Onderwijsgids