Normal_8166

LEEUWARDEN - Zes studenten van NHL Hogeschool leggen tienduizend kilometer af in een camper voor de Doe Een Wens Stichting. Binnen vijftig dagen reizen ze van Spanje naar het oosten van Europa.

De studenten doen dit voor Mjuks, de studentenzender gemaakt door studenten van de minor Crossmedia van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD).

Het doel is om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Doe Een Wens. "De reis is een mooie manier om boeiende webtelevisie te maken en een bijdrage te leveren aan de maatschappij", vertelt Sjoerd van Dekken, een van de zes studenten die Europa in trekt.

"Tijdens de trip gaan wij verschillende uitdagingen aan. Onze websitebezoekers, volgers op Twitter, sponsoren en Doe Een Wens geven ons opdrachten die we moeten uitvoeren. Hieraan verbinden ze een geldbedrag voor de stichting. De uitdagingen kunnen van alles zijn, bijvoorbeeld dat we een dag als straatartiest moeten werken of een wens vervullen van een willekeurig persoon in Berlijn."

Aftrap door sterkste man van Nederland
De reis van de studenten begint volgende week vrijdag en duurt vijftig dagen. De eerste meters zullen ze op een bijzondere manier afleggen. Niemand minder dan Wout Zijlstra, de sterkste man van Nederland, helpt de jongeren op weg.

Mjuks goes Europe
De actie genaamd ‘Mjuks goes Europe' is een samenwerking van de Doe Een Wens Stichting, NHL Hogeschool en het jongerenplatform Mjuks. De hoofdsponsor is de opleiding CMD van de NHL. De sponsoren doneren gezamenlijk een startkapitaal van 2500 euro. "Via onze online veiling, productverkoop, Twitter challenges, donaties en uitdagingen wordt dit bedrag hopelijk vele malen hoger", aldus Sjoerd.

Doe een Wens Stichting
Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Hierdoor kunnen deze kinderen in plaats van patiënt, weer even kind zijn.

"De reis door Europa is voor onszelf een wens die uitkomt," vertelt Sjoerd. "Dat we hiermee ook nog eens de wens van anderen kunnen laten uitkomen, maakt het helemaal speciaal!"

Geïnteresseerden kunnen de studenten volgen tijdens hun reis via www.mjuksgoes.eu.

© Nationale Onderwijsgids