Normal_8445

ROTTERDAM - In een landelijk onderzoek naar tevredenheid van medewerkers, de Incompany 200, is Hogeschool Rotterdam eerste geworden in de categorie onderwijs. Vorig jaar stond de hogeschool voor het eerst in de lijst, alhoewel toen nog op een onopvallende plaats.

Hoewel landelijk de tevredenheid dit jaar naar een dieptepunt is gezakt, is deze bij de hogeschool juist toegenomen. Meer transparantie en aandacht zijn de belangrijkste koersrichtingen die de hogeschool het afgelopen jaar heeft ingezet.

Zo is er een nieuw en duidelijker functiehuis neergezet waarbij het van peercoach tot lector inzichtelijk is hoe het carrièrepad kan verlopen. Verder besteedt de hogeschool veel aandacht aan professionele ruimte voor docenten. Zij kunnen aanschuiven bij panels over diverse thema's en zo meedenken en -praten over beleid.

Gezond werknemerschap is ook een speerpunt van de hogeschool. Medewerkers houden hun geestelijke en lichamelijke gezondheid op peil via het programma Health Rules van de hogeschool. Ten slotte kunnen medewerkers via hogeschoolbrede cursussen en workshops werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

"Alles bij elkaar lijkt het erop dat allemaal kleine verbeteringen gezamenlijk geleid hebben tot een positief beeld. De prijs is een welkome verrassing. Blijkbaar ervaren de mensen Hogeschool Rotterdam als een stabiele werkgever, in de hectische omgeving van het hoger onderwijs. Dat is in deze tijd best bijzonder", aldus bestuurslid Jan Roelof.

Ondanks deze positieve waardering vormen de arbeidsvoorwaarden van de hogeschool wel een verbeterpunt. Dit terwijl deze vergelijkbaar zijn met die van andere instellingen binnen de sector. De hogeschool gaat onder haar personeel verder onderzoek doen naar mogelijke redenen achter deze score. Roelof: "Het is in elk geval duidelijk dat we op de ingeslagen weg moeten doorgaan."

Zakenblad Incompany publiceert drie keer per jaar een uitgebreid onderzoek: de Incompany 500 (aantrekkingskracht en reputatie), de Incompany 100 (klanttevredenheid) en de Incompany 200 (medewerkertevredenheid en interne reputatie).

© Nationale Onderwijsgids