Normal_8822

DEN BOSCH - Avans Hogeschool viert dit jaar het 200-jarig bestaan. In 1812 was de oprichting van de kunstacademie in Den Bosch de eerste vorm van hoger onderwijs in de provincie Noord-Brabant.

Avans grijpt dit historische feit aan om het hele jaar terug te blikken én vooruit te kijken. Zo verschijnt er een jubileumboek over de Brabantse onderwijsgeschiedenis, komt er een jubileumtentoonstelling in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch en worden de huidige talenten in de etalage gezet.

In de loop der jaren heeft Avans zich ontwikkeld tot de beste grote hogeschool van Nederland. Om dit te vieren blikt Avans heel 2012 terug in de tijd. Aanstaande maandag 9 januari is de eerste collegedag van dit kalenderjaar en wordt het studiejaar feestelijk ingeluid. In de eerste week van oktober is de feitelijke verjaardag.

Dan reikt Avans een erelectoraat uit en wordt er een jubileumboek gepresenteerd over de 200-jarige geschiedenis van het hoger onderwijs in Brabant. Ook is er een tentoonstelling in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch van kunstenaars die een bijzondere rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de kunstacademie.

© Nationale Onderwijsgids