Normal_9106

AMSTERDAM - ‘Inspireer en prikkel, niets is wat het lijkt', is de boodschap tijdens de aftrap van Students in Motion op maandag 23 januari in de RAI. De eerstejaars studenten brengen de Amsterdamse stadse problematiek in kaart door gezamenlijk een korte video te maken die hun boodschap overbrengt aan de stad. De verbinding tussen Amsterdam, de creatieve industrie, DMCI en studenten staat hierbij centraal.

Met een laptop, papier, feestticket en een heleboel inspiratie kunnen de studenten aan de slag. De studenten bezoeken tijdens het ontwerpen, presenteren en het filmen verschillende wijken en creatieve bedrijven. Daarnaast volgen zij diverse web-, werk- en hoorcolleges. Hierbij wordt gebruik gemaakt van social media en de website van Students in Motion.

Informatie-infarct
"De informatievoorziening in de stad is enorm. Digitale borden, reclames en social media leiden tot een soort informatie-infarct. De studenten denken na over hoe bezoekers informatie nodig hebben en tot zich willen nemen, op een manier die bij hún past. Dat is de uitdaging waar de studenten zich op mogen storten", aldus Sander Hartog.

Verbinding
Met behulp van tientallen grote bollen wol worden de tweeduizend studenten deze week met elkaar verbonden. Door het web steeds groter te maken ontstaat er een enorm netwerk, dat symbool staat voor de samenwerking. Beweging, verbinding, ontmoeting, verwondering, bezinning en professionalisering staan gedurende de week centraal. Het evenement duurt tot 27 januari.

© Nationale Onderwijsgids