Normal_9108

AMSTERDAM - De opleiding Sport Management en Ondernemen organiseert van zondag 22 januari tot en met vrijdag 27 januari de managementgame ‘Olympic Bidbook' voor excellente Honoursstudenten als onderdeel van het Honourstraject. De studenten moeten in een week tijd een bidbook ontwikkelen om zo de Olympische spelen 2028 naar Amsterdam te ‘halen'.

Bidbook Olympische Spelen
Een bidbook is een schriftelijk overzicht van wat een land te bieden heeft, alsmede een plan hoe men een groot evenement, in dit geval de Olympische spelen, denkt te organiseren. De excellente studenten doorlopen in een week tijd alle fases die relevant zijn voor de opstelling van het bidbook. Ook worden er verschillende thema's behandeld, vinden er activiteiten plaats en worden verschillende spelelementen getoetst.

Amsterdam Host-City 2028?
Het Internationaal Olympisch Comité is betrokken bij dit programma en treedt op als jury tijdens het congres van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op vrijdag 27 januari. De studenten presenteren daar het resultaat. Na de officiële stemmingsronden wordt uiteindelijk een team gekozen als Host-City 2028.

© Nationale Onderwijsgids