Normal_9567

GRONINGEN - Boeren en tuinders beschikken vanaf nu over een speciale website met allerlei kennis op het gebied van arbeid. Ook kunnen ze bevindingen in de praktijk en ervaringen met elkaar uitwisselen. Het Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen en LTO Noord presenteren op donderdag 23 februari de Routeplanner Arbeid.

De Routeplanner Arbeid helpt de ondernemer aan kennis om de juiste beslissingen op het gebied van inzet van arbeid te nemen en is toegankelijk via AgriConnect, het nieuwe virtuele ondernemersplatform van agrarisch Nederland. De Routeplanner Arbeid wordt aanstaande donderdagmiddag gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in het Prins Claus Conservatorium aan de Radesingel 6 in Groningen van 15.00 tot 16.30 uur.

De Routeplanner Arbeid is een nieuw digitaal instrument dat LTO Noord en het Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen hebben ontwikkeld met als doel de kennisontwikkeling en -circulatie onder agrarische ondernemers over het thema arbeid te bevorderen. De vraag naar arbeid verandert voortdurend.

In de Routeplanner Arbeid kan de agrarisch ondernemer snel en eenvoudig de kennis vinden die hij nodig heeft. LTO Noord voorzitter Siem Jan Schenk: "Agrarische ondernemers kunnen hun keuzes rond arbeid en ondernemerschap nu gemakkelijk baseren op gebundelde kennis. Mooi om te zien hoe de Hanzehogeschool Groningen zo ondernemers via praktijkgericht onderzoek ondersteunt."

© Nationale Onderwijsgids